Nieuws

Hier plaatsen wij nieuws voor u gelezen, met u gedeeld over actualiteiten, inkomen en migratie, gezond ouder worden, overheidsmaatregelen of campagnes en of andere aandachtspunten die te maken hebben met het ouder worden.

Koranti Fos’ten Mei 2024

Daar is ie dan. De eerste editie van Koranti in 2024! Fos’ten heeft in de eerste maanden van het jaar de tijd genomen om na te denken over nieuwe initiatieven en connecties met lokale organisaties en ons jaarlijks evenement Mi Boto Lai.

Lees verder

Koranti Fos’ten December 2023

Het jaar 2023 loopt op zijn eind. Aan het eind van het jaar hebben wij de behoefte om te reflecteren op het afgelopen jaar en onze blik te richten op het nieuwe jaar. Wat heeft het afgelopen jaar ons gebracht en welke wensen hebben wij voor 2024?

Lees verder

AOW vergoeding

Eenmalige compensatie van €5.000 , voor Surinaamse Nederlanders , wordt definitief toegekend. Naar verwachting wordt de aankondigingsbrief in juni 2024 verzonden.

Lees verder

Ouderenmishandeling

Bij ouderenmishandeling doet iemand iets waardoor de oudere persoon lijdt. Lichamelijke, geestelijke en seksuele mishandeling zijn bekend, maar ook financieel misbruik komt veelvuldig voor.

Lees verder

Eenzaamheid ouderen

Het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘ertoe doen’ is voor ieder mens een basisbehoefte. Eenzaamheid is niet alleen een naar gevoel, het kan ook leiden tot gezondheidsrisico’s.

Lees verder

Word donateur!

U kunt al vanaf € 15 Fos’ten ondersteunen in haar activiteiten